Hvilke panner egner seg for induksjon
For at induksjon skal fungere, er det viktig at det er et solid jernstykke i bunnen av kokekaret.
Vanligvis er det en jernskive som har som mål å generere varmen.
I tillegg består kokekar typisk av rustfritt stål for å se pent ut og lette rengjøringen, samt noe aluminium for å forbedre varmefordelingen i kokekaret.
Kombinasjonen av dette er forklaringen på hvordan kokekaret oppfører seg, både med tanke på hvordan det låter under bruk, men spesielt hvor godt og raskt det varmer opp mat. Jo mer jern i bunnen, jo raskere og mer effektivt varmes den opp.
Dette vil være veldig bra hvis oppgaven består i å koke en mengde vann. Men hvis det skal lages risgrøt, vil det ikke passe at kokekaret blir for varmt. Til dette formålet finnes kokekar som er utstyrt med en tynnere jernskive, og som derfor ikke kan bli like varme.
Trenger du mer hjelp
Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt? Da er det mye mer hjelp å få:
Alle FAQ spørsmål om OVN, KOMFYR ELLER KOKETOPPE
Finn din bruksanvisning
Kontakt oss via kontakt formular
Disclaimer
Alle råd og instruksjoner på GRAMs nettsider skal brukes på eget ansvar. Er du det minste i tvil om produktet ditt, vil vi veldig gjerne hjelpe deg