Søkeresultater

Produkter

Grupper

Søket ga ingen resultat

Opp

Hva er forskjellen mellom en glasskeramikk / induksjonskomfyr?

En komfyr er, uansett type, en modul bestående av stekeovn og platetopp, å en liten oppbevaringsskuff. Ovnen kan ha forskjellige størrelser og funksjoner. Koketoppen er tilgjengelig som glasskeramikk, induksjon, gass og masseplate.

Keramiske komfyrer
Koketoppen er utstyrt med varmeelementer under glasset, som sender strålevarmen opp under kokekaret. Disse kan gi en mer eller mindre sterk rød glød, avhengig av valg av soner. Keramiske kokeplater er helt lydløse, men blir veldig varme ettersom varmen kommer nedenfra og sendes gjennom glasset. Oppvarmingen foregår stille.

Induksjons komfyr
Koketoppen til induksjonskomfyrer består av induksjonsmoduler av forskjellige typer. Disse modulene gjør at oppvarmingen skjer veldig raskt ved hjelp av elektromagnetisme.

Induksjonsmodulene har den fordelen at de ikke varmer opp glasset, men kun bunnen av kokekaret. Hvis glasset blir varmt, skyldes det derfor ikke sonen, men varmen som sprer seg fra bunnen av kokekaret.

Elektronikken for induksjonssoner er avhengig av å bli kjølt ned, derfor kommer det en summende lyd fra kjøleviften under matlaging. I tillegg kan det oppstå lyder hvis kokekaret ikke er helt flatt på glassplaten. Eller mellom to kokekar hvis de er veldig nærme. Dette skjer typisk med kokekar med spesielt stort innhold av rustfritt stål. For å unngå dette kan du velge en plassering litt lenger fra hverandre.

Trenger du mer hjelp

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt? Da er det mye mer hjelp å få:

Alle FAQ spørsmål om OVN, KOMFYR ELLER KOKETOPPE

Finn din bruksanvisning

Kontakt oss via kontakt formular

 

Disclaimer

Alle råd og instruksjoner på GRAMs nettsider skal brukes på eget ansvar. Er du det minste i tvil om produktet ditt, vil vi veldig gjerne hjelpe deg