Søkeresultater

Produkter

Grupper

Søket ga ingen resultat

Opp

Temperaturen i fryseren er for kald

Ved kjøling av varer fjernes varmen rundt varene. Den vanligste frysemetoden er en konvensjonell fryser (også kalt en stille fryser): Her sitter fordamperen (kjøleplatene) synlig over frysevarene som står i hyller eller i skuffer. Varmen fra varene stiger og samles opp av fordamperen der. Via vesken i kjølesystemet fjerner den varmen fra innsiden av skapet, og transporterer den til baksiden, hvor kondensatoren avgir varmen. Romføleren som styrer temperaturen inne i skapet sikter mot en temperatur som holder seg rundt -18°C. Dette er den normalt anbefalte temperaturen for oppbevaring av vanlige matvarer. Denne temperaturen vil være rimelig stabil da ingenting endrer den bortsett fra når døren åpnes og lukkes og når nye varer settes inn.

Flere kjøle- og frysesystemer bruker No-Frost-systemet, som fungerer med en fordamper som er montert bak et skjold, og hvor viften sørger for å sende den varme luften over fordamperen. Derved samles varmen opp og transporteres ut. Den avkjølte luften føres tilbake til fryseseksjonen. Når kompressoren er i gang, er fordampertemperaturen rundt -28°C i luftstrømmen, men dette er ikke et uttrykk for temperaturen som vil være i varene. Skal du måle temperaturen i et No-Frost skap, må termometeret derfor pakkes forsvarlig mellom varene.

Det konvensjonelle skapet må tines en gang i mellem, for å fjerne isen som kommer over tid, som følge av at det slippes inn mye fuktig luft fra rommet der det står (kjøkken, bakgang etc.) og denne fuktighet kondenseres og fryses fast inne i fryseren.

No-Frost skap utsettes for nøyaktig samme fysiske forhold, men pass på å fjerne denne isen selv ved å tine ca. en gang om dagen. Under avrimingsfasen når temperaturen på fordamperen +10°C, og også her, når det er varmest i fryseren, skal varene garanteres en maksimal temperatur på -18°C. For å oppnå dette må driftstemperaturen i et No-Frost-skap være ca. -21°C

En slik varetemperatur er derfor helt naturlig, og en veldig lav målbar temperatur vil heller ikke være noe uvanlig.

Trenger du mer hjelp

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt? Da er det mye mer hjelp å få:

Alle FAQ spørsmål om KJØL OG FRYS SAMT VINKJØLESKAP

Finn din bruksanvisning

Kontakt oss via kontakt formular

 

Disclaimer

Alle råd og instruksjoner på GRAMs nettsider skal brukes på eget ansvar. Er du det minste i tvil om produktet ditt, vil vi veldig gjerne hjelpe deg