Søkeresultater

Produkter

Grupper

Søket ga ingen resultat

Opp

 

Kjøleskapet/fryseren min bråker

Ulike lyder kan komme fra et kjøleskap/fryser. Noen er helt naturlige.

Kompressor lyder

Lyden av kompressoren, som kan høres som en summing, og med noen kompressorer, som en veldig svak, men høyfrekvent lyd, er naturlig og kan ikke betraktes som en feil.

Raslende lyder

Det kan oppstå skranglelyder fordi rørene bak i skapet har blitt litt for tett og vibrerer mot hverandre. Dette kunne lett ha skjedd under transport og det vil ikke være noe stort problem å rette opp i dette. Bøy/skyv rørene forsiktig bort fra hverandre.

Hvis skapet ikke er riktig justert på alle fire ben, eller ikke står på et solid underlag/underlag, kan det vibrere. Og disse vibrasjonene vil kunne forplante seg til kjøkkenelementet og eventuelt til bakveggen.

Sørg for at bunnen/underlaget er stabilt og at skapet er riktig justert.

Veske lyder

En tredje ting er veske lyder. I motsetning til tidligere kjølemedier, som ikke støyte mye (freon etc.), er dagens godkjente og mye mer miljøvennlige kjølemedier noe høyere. Disse veske lydene kan oppstå på mange måter. For eksempel som brølet fra Nordsjøen, små fløyter, sildret i rørene, katter som mjauer osv. Det som skjer i et kjølesystem er koking av en kjølevæske. Og akkurat som når du koker en kjele med vann, vil denne væsken boble og surre, selv om den gjør det inne i det hermetisk forseglede systemet.

I sjeldne tilfeller kan det også komme knirkelyder og små smell fra skapene. Disse vil oftest oppstå kort tid etter start og stopp av kompressor, og skyldes at kjølerørene gir etter i forhold til isolasjonen. Alle disse forskjellige lydene er naturlig forekommende og skal ikke oppfattes som en feil.

Slurve lyder

Hvis kjøleskapet lager «slurplyder» når det nettopp er lukket, er det fordi skapet skaper undertrykk og trykkbalanserer dette vakuumet gjennom tinevannsavløpet, som renner inn i fordampningsbrettet, som sitter over kompressoren. Enten står denne slangen under vann og utjevner trykk akkurat som et vannrør, eller så stoppes slangen, som er utstyrt med returventil, over fordampningsbrettet slik at den ikke suger den fuktige luften tilbake inn i kjøleskapet. Hvis slangen er under vann, kan brettet tømmes eller slangen heves over vannstanden. Hvis det er returventilen, må den rengjøres som en del av den vanlige rengjøringen.

Trenger du mer hjelp

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt? Da er det mye mer hjelp å få:

Alle FAQ spørsmål om KJØL OG FRYS SAMT VINKJØLESKAP

Finn din bruksanvisning

Kontakt oss via kontakt formular

 

Disclaimer

Alle råd og instruksjoner på GRAMs nettsider skal brukes på eget ansvar. Er du det minste i tvil om produktet ditt, vil vi veldig gjerne hjelpe deg