Søkeresultater

Produkter

Grupper

Søket ga ingen resultat

Opp

Alt text

HVERT PRODUKT TELLER

GRAM HVITEVARER MED GRØNNE FORDELER

Ansvarlighet og utvikling har alltid vært en viktig del av GRAMs DNA. Derfor kunne vi alt i 1990 presentere verdens mest energieffektive kjøleskap – GRAM LER 200.

Vi er nysgjerrige på og bevisste om å kontinuerlig utvikle produktene våre i en mer bærekraftig retning. Og i dag har mange av våre produkter Eco-programmer og energisparefunksjoner som gjør det lett for deg å spare energi. 

Ansvarlighet og bærekraft handler imidlertid ikke bare om produktegenskaper, energiklasser og produksjonsmetoder. Som forbruker kan du gjøre en enorm forskjell for miljøet ved å handle mer grønt og utvikle gode vaner for bruken av hvitevarene dine i hverdagen.

GRØNNE FORDELER MED KALDE PRODUKTER

GRAM har et stort sortiment av kalde produkter (kjøleskap, frysere og kombiskap). Derfor finner du alltid et produkt som passer til dine behov. På den måten unngår du unødvendig energiforbruk ved å kjøpe for stort eller for lite.

Alle våre kalde produkter med lyskilder har LED-belysning som bruker mye mindre energi enn tradisjonelle lyspærer.

En rekke av GRAMs kjøle- og kombiskap har en FreshZone-skuffe som holder lavere temperatur enn resten av kjøleskapet. Den er utviklet til oppbevaring av fisk, ferskt kjøtt og meieriprodukter, og forlenger derfor matvarenes holdbarhet, noe som er med på å minimere matsvinn.

Både kjøle- og fryseskap kan være utstyrt med forskjellige alarmer som varsler om unødig energiforbruk. Alarmen blir aktivert hvis temperaturen blir for høy, eller hvis døren står åpen.

Alt text
Alt text

GRØNNE FORDELER MED VARME PRODUKTER

Alle innbygningovner og komfyrer fra GRAM har Eco-program som sikrer lavest mulig energiforbruk.

Produkter med EcoFunction utnytter restvarmen i ovnen ved å slå den av automatisk ca. 5 minutter før tilberedningstiden er over. Dermed utnyttes restvarmen, og du sparer energi uten at du behøver å tenke på det, og uten at det går ut over resultatet.

Innbygningsovner og komfyrer fra GRAM med BakingPro System har et stort ovnsrom på 77 L, og dermed også større stekebrett. Dette gjør det mulig å tilberede større mengder med mat og dermed utnytte det store ovnsrommet til fulle. Alle innbygningsovner og komfyrer med elektronisk styring har en mer presis temperaturstyring, hvilket minimerer energiforbruket og gir ovnen en bedre energiklasse.

Induksjon er i utgangspunktet den mest energieffektive oppvarmingsmetoden som finnes. I tillegg til dette har alle induksjonstopper fra GRAM Autofocus, som betyr at kokesonene automatisk tilpasser seg størrelsen på kokekaret. Dermed bruker du ikke unødvendig energi på å varme opp hele kokesonen hvis gryten er mindre enn sonen.

GRØNNE FORDELER MED OPPVASK

De fleste oppvaskmaskiner fra GRAM har en utsatt start-funksjon, og dermed kan du velge å bruke maskinen når energien er både grønnest og billigst, noe som ofte inntreffer om natten. 

Oppvaskmaskiner med SMART-program bruker sensorer til å tilpasse forbruket av vann, tid og energi til det faktiske innholdet i oppvaskmaskinen, slik at du kun bruker nødvendige mengder av vann og energi.

Hvis du har behov for å vaske før maskinen er full, takler oppvaskmaskiner fra GRAM dette uten problemer. Flere oppvaskmaskiner har tilvalg for halv maskin og bruker derfor mindre energi.

Alt text
Alt text

GRØNNE VASKE- OG TØRKEFORDELER

Hvis du har en vaskemaskin eller tørketrommel fra GRAM med utsatt start, kan du programmere maskinen til å starte når energien er billigst og mest miljøvennlig, hvilket ofte er om natten.

PearlDrum finnes i både vaskemaskiner og tørketromler fra GRAM. Det forlenger levetiden av tøyet ditt siden overflatestrukturen i trommelen gjør at tøyet glir lettere rundt, og dermed blir mindre slitt.

En invertermotor er en børsteløs motor uten slitedeler. Denne motortypen har vanligvis lengre levetid enn tradisjonelle motorer, noe som er bra for miljøet.

Varmepumpen er en mer energieffektiv oppvarmingsteknologi, noe som gir en betydelig energibesparelse. Derfor er en tørketrommel med varmepumpe et svært miljøriktig valg sammenlignet med en tradisjonell tørketrommel.